Acest site nu vinde produsele listate și nu poate garanta acuratețea sau completitudinea informațiilor despre produse și prețuri afișate. Este posibil ca prețurile să nu fie actualizate cu site-ul magazinului extern.
Alegerea editorului

Prajitorii de cafea / Prajitorie de cafea de origine

Deal Score+1
Deal Score+1

**Prajitorii de Cafea de Origine din România – Pe Urmele Aromei Adevărate**

În era digitală și a globalizării, redescoperim cu uimire plăcerile simple și autentice. Una dintre ele este degustarea unei cafele de calitate superioară. Dar ce înseamnă „cafea de calitate superioară”? Vorbim, de fapt, despre conceptul de ‘Specialty coffee’ sau ‘Speciality coffee’.

**Ce este Speciality Coffee?**

Speciality coffee reprezintă acele cafele care sunt notate cu minim 80 de puncte din 100, de către un degustător de cafea certificat (SCAA) sau de către un Q Grader licențiat (CQI). Aceste cafele reprezintă elita în lumea cafelei și se disting datorită locației ideale în care sunt cultivate, momentului perfect de recoltare și calității solului în care cresc. Toți acești factori contribuie la crearea unor arome și gusturi inconfundabile, care transformă ritualul cafelei într-o adevărată experiență senzorială. Deși mulți consideră cafeaua de specialitate o tendință recentă, ea există de foarte mult timp. Încă din anii 1900, clienți pretențioși comandau cafea din loturi micro-selectate, provenite din anumite ferme specifice. Termenul „specialty coffee” a început să fie folosit în anii ’70, în contextul în care piața cafelei era revoluționată de branduri precum Starbucks.

Prajițorii de Cafea de Origine din România

În România, pasiunea pentru cafeaua de specialitate a generat apariția unor prăjitorii de excepție. Haideți să le descoperim:

1. Bob Coffee Lab – Experiență pură și rafinament în fiecare ceașcă. 2017 – Bucuresti.
2. Maison du Cafe – O călătorie în jurul lumii prin aroma cafelei. 2016 – Iasi.
3. DropShot Coffee Roasters – Pasiune și inovație în arta prăjirii. 2017 – Bucuresti.
4. Saint Roastery Bucharest – Dedicație pentru a aduce în ceașcă esența cafelei. 2018 – Bucuresti.
5. MABO Coffee Roasters – Artizanat și tradiție în fiecare bob de cafea. 2019 – Bucuresti.
6. Origo – Povestea cafelei redefinită prin măiestrie și inovație. 2014 – Bucuresti.
7. Pressco – O combinație perfectă între tehnologie și pasiune. 2014 – Baia Mare.
8. YUME Coffee Roasters – Cafea cu personalitate, pentru cei care iubesc diversitatea. 2013 – Cluj-Napoca.
9. SLOANE – Redescoperă clasicul într-o lumină modernă. 2016 – Bucuresti.

Aceste prăjitorii nu aduc doar cafea de calitate în ceștile noastre, ci și o cultură a cafelei autentice. Este o invitație la dialog, descoperire și apreciere a micilor detalii care transformă rutina în ritual.

Concluzie

Dacă ești un iubitor de cafea sau pur și simplu dorești să descoperi lumea fascinantă a cafelei de specialitate, România oferă o multitudine de opțiuni. Fiecare prăjitorie are propria sa poveste, propria sa filozofie, dar toate împărtășesc o pasiune comună: aducerea celei mai bune cafele în viața noastră. Redescoperă cafeaua prin lentila specialității și lasă-te sedus de aromele și gusturile ei autentice.

Vom fi bucuroși să vă vedem părerile

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Oferte & Promotii
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare